#08 - Alle kasten staan!

Gepubliceerd op 17 april 2024 om 13:19

Het was mij even een weekendje, maar het resultaat mag er wezen. Want alle bijenkasten van dit seizoen staan! Dit weekend heb ik dus de bijenkasten in Anderen (de Natuurkoe) en in Buitenpost kunnen plaatsen.

Anderen

In Anderen heb ik op vrijdag aan de rand van het bos een volk mogen plaatsen. Het plan was om eind van de dag, tijdens de schemering, de kast te plaatsen zodat de bijen super rustig zouden zijn. Maar dat er zo'n mooie schemering zou zijn, dat had ik ook niet gedacht.

 

Op de foto is de kast maar moeilijk te spotten, maar hij staat er toch echt. Tussen de voorste bomen aan de linker kant. Het was even een gedoe met plaatsen, onder prikkeldraad door de modder, maar hij staat!

Buitenpost

Op zaterdag heb ik in Buitenpost een volk mogen neer zetten. Dit was even iets anders dan de avond er voor, want doordat het al licht was en ik de bijen van de ene kast naar de andere kast moest overzetten, waren de bijen veel actiever dan avond ervoor. Gelukkig heb ik dan toch een pak aan!

Lesje voor de volgende keer, eerst het volk goed laten kalmeren na vervoer en/of plaatsen in de schemering/avond, want dan zijn de bijen veel rustiger.

 

Maar wat ben ik blij met de plek in Buitenpost! Het is echt een ideale omgeving voor de bijen. Een tuin gevuld met bloemen, een moestuin in aanleg, weilanden met schapen, lammetjes en straks ook koeien er om heen. Kortom boordevol leven waar de bijen kunnen geven en nemen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.