Gekristalliseerde Honing?

Het kan zo zijn dat de honing na een tijdje langzaam kristalliseert. Dit heeft te maken met de verhouding water:glucose.

Nu kan dit door meerdere manieren worden opgelost. Echter is het altijd handig om het niet boven 40°c te verhogen, anders worden alle goede eigenschappen van de honing vernietigd.

Hoe moet ik de informatie van de honing aflezen?

Op het etiket van de honing staan meerdere informatiepunten.

Hierop kun je aflezen:

  • L: Dit is het begin van de code, de L van Lot
  • Jaar: In welk jaar het gevuld is.
  • Seizoen: 1-Lente, 2-Zomer, 3-Herfst
  • Locatie van herkomst: Hieraan kun je zien waar het vandaan komt. (meer info hier)
  • Nummer: Zo kan je zien hoeveelste potje uit het seizoen je hebt.

Dus de code zou er dan ongeveer zo uit zien:

L23101001

 

Wat staat er nog meer op:

  • Tenminste houdtbaar tot
  • Vul datum: Wanneer het potje honing is gevuld.
  • Gewicht: Is altijd in gram, en niet in ml

Waarom mag een baby geen honing?

Er kan een bacterie in honing zitten die zeer gevaarlijk kan zijn voor kinderen onder de één jaar, deze bacterie is genaamd "Clostridium". Dit kan er voor zorgen dat een baby botulisme krijgt.