#05 - Twee nieuwe locaties!

Gepubliceerd op 23 februari 2024 om 20:08

2024 begint voor de Bijenman al als een goed jaar! Er komen naast mijn huidige locatie in Gieterveen, 2 nieuwe locaties bij waar ik mijn bijen mag plaatsen. Er zal dan ook vanaf de zomer, hopen op een goed bijen- en honingjaar, honing te koop en te proeven zijn uit Anderen (de Natuurkoe) en Buitenpost. 

 

Ik heb ontzettend veel zin in mijn samenwerking met de nieuwe locaties. Laat het bijenseizoen maar weer beginnen!

 

Hieronder vertel ik meer over de nieuwe locaties.

Anderen (De Natuurkoe)

De Natuurkoe bevindt zich in het Drenthse Anderen, dit is gelegen bij Rolde in het natuurgebied het Anderensche Diep. De Natuurkoe is een veehouderij die bestaat sinds 1995 en is ontstaan uit de liefde voor de koe en de natuur, tevens zorgen ze ook dat het voer en het strooizel zoveel uit eigen regio komt.

Bij de Natuurkoe vinden ze dat de koeien ten dienst zijn van de natuur en andersom, wat alijd iets goed is!

De koeien kunnen hier heerlijk rondlopen en grazen zoals ze dat gewoon doen in kuddes. Zoals de natuur dat ook bedoelt heeft. 

Hierboven kunt u zien in wat voor een gebied de bijen hun pollen kunnen gaan verzamelen. Zo ziet u dat het gebied bestaat uit veel weilanden maar ook veel bos, daarnaast bij het bezoeken van de locatie waren er ook wilde bloemen te zien en heide. Door variatie van beplanting zal de honing hier een andere smaak gaan hebben dan op de andere locaties.  

Tevens bevindt zich ten zuide van de Natuurkoe het: "Voorde in het Andersche Diep", dit is een wandelroute van het Pieterpad, hier kunt u de koeien lekker rond zien lopen en van de zomer de bijen zien rondvliegen! Als u houd van een fijne wandeling, neem dan gerust een kijkje.

 

Benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op hun site!

 https://natuurkoe.nl/

Buitenpost

In Buitenpost mag ik mijn bijen plaatsen bij enthousiaste mensen in hun achtertuin! 

De bewoners hebben mij zelf gecontacteerd omdat het hen een leuk idee leek en zo wat terug te kunnen doen voor de natuur. 

De achtertuin wordt straks, als er wat meer zonuren en minder wolken zijn, een zee van bloemen omringt met weiland en een schone sloot voor een natuurlijke waterbron.

 

Vanwege privacy van de bewoners geef ik niet het exacte adres.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.